30(32) LET ŽUPNIJSKE KARITAS LJ-VIČ

"Uboge boste imeli vedno med seboj", je rekel Jezus. V naši župniji zanje že 32 let z ljubeznijo skrbijo prostovoljci in prostovoljke naše župnijske Karitas. Ta pomemben jubilej smo hvaležno obeležili s sveto mašo v petek, 16. 9., ki jo je daroval p. Zdravko in nam orisal prehojeno pot od leta 1911 do danes. Ščekicami, ki so po 20 letih petja prenehale obstajati kot glasbena skupina smo izrekli priznanja in zahvalo. 

Po darovani sveti maši pa smo se v veselem vzdušju povezali v dvorani Antonovega doma, kjer so nam Ščekice in moška viška skupina Za silo bo šlo pričarali veselo slovensko razpoloženje v igranih in petih slovenskih narodnih in drugih pesmih. Spomnili smo se tudi vseh voditeljev Karitas od začetka do danes in ostalih članov ter smo jim izrekli priznanje.

 

ROMANJE ŽUPNIJSKE KARITAS LJ-VIČ V ŠKOFJO LOKO

V soboto, 17. 9., smo člani župnijske Karitas, skupaj s p. Pepijem poromali v Suho, Crngrob in Škofjo Loko. Spoznali smo te versko in kulturno bogate kraje, obhajali sveto mašo za novo moč, molili za uboge, zase in za svoje, da bi živeli iz ljubezni. Spoznali smo delo ŽK Škofja Loka in se veseli, da je lepo ljubiti in pomagati drugim, sočutno zazrli drug v drugega. Prečudovito je bilo. Obračamo se tudi k vam in vas vabimo, da se nam PRIDRUŽITE KOT NOVI PROSTOVOLJCI(-KE) naše župnijske Karitas. 

Potreb je vedno več, rok in pripravljenih src pa ni dovolj! Vemo, da se nam boste pridružili! Dobrodošli v torek ob 17.00.