OFS LJUBLJANA VIČ - VEČNE ZAOBLJUBE

V KRAJEVNEM BRATSTVU FRANČIŠKOVEGA TRETJEGA REDA (OFS) LJUBLJANA VIČ

SO DAN SV. FRANČIŠKA PRAZNOVALI Z NOVIMI ZAOBLJUBLJENIMI ČLANI

V naši župniji sv. Antona Padovanskega na Viču so se na Frančiškov praznik z večnimi zaobljubami krajevnemu bratstvu pridružili novi člani. Sestre Marija Meden Turšič, Ema Hozjan, Romana Zupanc in Anamarija Klinc ter brat Rok Prusnik so glasno izrekli svojo namero vstopiti v Frančiškov svetni red.

Župnik p. Pepi Lebreht, ki je daroval mašo, jim je v homiliji predstavil lepoto in pomen zaobljub, zbranemu občestvu pa podrobno razložil vlogo tretjerednikov v okviru župnije.

Okrepljeni z bodrilnimi besedami so kandidati izrekli zaobljube tako, da so obnovili krstne obljube in javno izrekli svojo odločitev za življenje po evangeliju v svetu po zgledu sv. Frančiška in v skladu z Vodilom OFS. Predsednik KB, brat Janez je ob sestrah Mili in Ružici sprejel njihovo zaobljubo in ob tem izrazil veliko veselje in upanje. Bogoslužje se je nato nadaljevalo z daritvijo in obhajilom. Ob koncu so nove članice in član tretjega reda izrazili iskreno hvaležnost somaševalcu p. Zdravku (Vincencu) Jakopu, duhovnemu asistentu KB Ljubljana Vič, za njegov zgled in požrtvovalnost.

Po bogoslužju so se ob spoštovanju PCT pravil vsi navzoči zbrali v kleti Antonovega doma na tradicionalnem srečanju, na katerem ni manjkalo dobrot. Vzpodbudne besede z blagoslovom je zbranim namenil p.Pepi.

Sestre in bratje tretjeredniki so hvaležni predvsem Bogu, ne pozabljajo pa na vse preštevilne molivce, ki so vztrajno, neutrudno in z veliko odrekanja molili za uspeh novincev.

Župnijsko občestvo je ponosno, da se Frančiškova svetna družina krepi, saj s tem raste tudi duhovno in siceršnje življenje v župniji. Vsi kličemo en veliki ''Boga lonaj'' in povezani skupaj molimo za nove duhovne in redovne poklice, seveda tako v kleriškem, kot tudi v laiškem stanu.

Br. Andrej Bogataj, predsednik KB OFS LJ-VIČ