Dobrodošli med nami!

To mislite v sebi, kar je tudi v Kristusu Jezusu. Čeprav je bil namreč v podobi Boga, se ni ljubosumno oklepal svoje enakosti z Bogom, ampak je sam sebe izpraznil tako, da je prevzel podobo služabnika in postal podoben ljudem. Po zunanjosti je bil kakor človek in je sam sebe ponižal tako, da je postal pokoren vse do smrti, in sicer smrti na križu. Zato ga je Bog povzdignil nad vse in mu podaril ime, ki je nad vsakim imenom, da se v Jezusovem imenu pripogne vsako koleno bitij v nebesih, na zemlji in pod zemljo in da vsak jezik izpove, da je Jezus Kristus Gospod, v slavo Boga Očeta. (Flp 2, 5-11) 

 

Pozdravljen, dragi obiskovalec, pozdravljena, draga obiskovalka spletne strani naše župnije!

Cerkev

Čas počitnic je tudi čas sprememb po župnijah. Tako me je provincialno vodstvo na začetku avgusta s priljubljenega in milostnega Marijinega romarskega svetišča Sveta gora (nad Solkanom in Gorico) poslalo v služenje župljanom k sv. Antonu Padovanskemu na Vič. Tega sem vesel in Bogu sem hvaležen, da bom lahko skupaj z vami gradil najpomembnejše: odnose ljubezni in resnice z Bogom in med nami ljudmi. Bogu sem hvaležen za vse vas, župljane, za naključne obiskovalce naše spletne strani in za p. Marjana Čudna, dosedanjega gorečega, zavzetega, karizmatičnega voditelja župnije, ki mu vsi izražamo veliko hvaležnost, spoštovanje in priznanje. Objemam vas s toplino človeške in božje besede, vaše življenje nosim v molitvi in v blagoslovu. Skupaj z brati vas pričakujem kot žive kamne v srcu naše župnije, ki je župnijska cerkev sv. Antona Padovanskega. Še zlasti se zatekamo k njemu pri sveti maši in v molitvi litanij pred njegovimi relikvijami vsak torek zvečer. Iskreno dobrodošli: vsak po svoje -- s svojimi sposobnostmi, z dobro voljo in z ljubeznijo -- gradimo živo župnijsko občestvo v raznolikosti darov, potreb in služenja drug drugemu.

Pri vsem tem pa ne pozabimo na veselje, kakor nas spodbuja dosedanji župnik p. Marjan Čuden: »Kako je z vašim veseljem?« Kdor želi drugim prinesti toplino, tako kakor sv. Anton, zavetnik naše župnije, mora imeti ogenj v sebi -- ogenj veselja nad življenjem! Vedno se nam nekam mudi in velikokrat rečemo: Nimam časa. Z vami pa naj ne bo tako. Pogosto se ustavite, da bo vsak od nas imel čas, biti dober človek!

Želim vam, naj vas neizmerno veselje, da smo ljubljeni in odrešeni, nikdar ne zapusti, tudi v najbolj stresnih in najtemnejših trenutkih vašega življenja ne!

Dobrodošli v naši cerkvi! Vičani se radi družimo: pri sveti maši in po njej, na romanjih, na duhovnih vajah, ob oratorijih … Še posebno slovesno praznujemo god župnijskega zavetnika sv. Antona. Če kdaj, potem vas za to priložnost vabimo, da se udeležite slovesne svete maše, med katero blagoslovimo Antonove kruhke, po maši pa se na prostoru pred cerkvijo pridružite skupnemu praznovanju.

Naj dobri Bog na priprošnjo sv. Antona Padovanskega blagoslavlja vaše srce z močno vero, ki naj vas privede na kraj večne radosti!

Lepo vas pozdravljam in želim mir in vse dobro!

p. Pepi Lebreht, vaš župnik