Avtor: Župnija Vič Objavljeno: 12. 09. 2016

25.09.2016 ob 20:00 - nastop skupine Ano ur'co al' pej dvej

Skupino Ano ur'co al' pej dvej sestavljata vokalni kvartet in instrumentalni trio:
   - pevki Marta Fabris in Sara Jablanšček,
   - pevca Boris in Igor Košuta,
   - harmonikarja Aleksander Ipavec in Zoran Lupinc
   - kitarist Igor Starc,
   - kontrabasist Peter Kuk.
Posebnost ansambla je ta, da igra predvsem slovenske tržaške narodne ali ponarodele pesmi. Nastopa v tržaških narodnih nošah in je v taki zasedbi edina v zamejstvu.
 

Skupina je sodelovala na različnih glasbenih festivalih v Sloveniji z odličnimi uvrstitvami in na radijskih ter televizijskih oddajah. Večkrat je nastopila in bila nagrajena na festivalskem večeru slovenskih viž v narečju v Škofji Loki (2003, 2005, 2010 in 2014). V petnajstih letih delovanja je pripravila več samostojnih koncertov in se udeležila raznih kulturnih prireditev v Sloveniji, Italiji in Avstriji. Posnela je tri zgoščenke narodnihpesmi in predstavila na raznih nastopih poleg narodnih tudi avtorske pesmi. Pri priredbah so sodelovali ugledni glasbeniki, kot npr. Aleksander Vodopivec, Ivan Florjanc, Zoran Lupinc, Tullio Možina in Adi Danev.

Na koncertu 25.9.2016 ob 20:00 (po večerni sv. maši) bosta sodelovala priznana harmonikarja, ustanovna člana skupine Ano ur'co al' pej dvej, Aleksander Ipavec – Ipo in Zoran Lupinc, poznan po igranju na diatonično harmoniko in kot glasbeni pedagog .

S svojo dejavnostjo skušajo člani ansambla ohranjati in ovrednotiti ljudsko izročilo ter približati poslušalcem pesmi v sodobnejših priredbah.

V bodoče pa načrtujejo tudi predstavitev svojih starejših in novejših avtorskih pesmi.