V domovini brata Boštjana Horvata

Za ogled fotoalbuma klikni na sliko.
 
V soboto, 26. septembra, smo se ministranti župnije sv. Antona Padovanskega z Viča odpravili na obisk Prekmurja. Od tam je doma naš letošnji duhovni asistent, brat Boštjan Horvat.
 
Na pot smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah z vlakom. Z dvema prestopoma vred, smo na poti v SV Slovenijo, preživeli dobre tri ure prijetnega druženja pred prihodom v Mursko Soboto. Tam nas je pričakal avtobus, ki nas je popeljal po pomurski ravnici do, bratu Boštjanu pomembnih duhovnih in življenjskih točk.
 
Najprej smo se ustavili v stolnici sv. Nikolaja, se malce umirili in priporočili Mariji. Potem nas je pot vodila do Boštjanove domače župnijske cerkve v Beltincih, ki smo jo spoznali skozi zgodovino kraja. Tam smo obhajali tudi sveto daritev ter si s pomočjo domačega duhovnega pomočnika ponovno osmislili ministrantsko službo.
 
Brat Boštjan nas je povabil tudi k sebi domov, kjer so se izkazali njegovi domači s pregovorno prekmursko gostoljubnostjo in nas dodobra nahranili tudi s telesno hrano.
 
S polnimi »popotnimi malhami« nas je prijazni šofer popeljal do Ižakovcev in Otoka ljubezni, od koder smo se z brodom preko Mure prepeljali do Štajerske in nazaj. Skoraj pomorska dogodivščina je bila.
 
V Turnišču smo se v tišini najprej priporočili Bogu ter se srečali s sestrama klarisama. Spet doživetje, ki je zelo nevsakdanje, saj sestre samostana ne zapuščajo in se posvečajo predvsem molitvi in kontemplaciji v dobro nas.
 
Pot se je obrnila nazaj proti zahodu, kjer so nas spotoma spet pričakali Boštjanovi domači s tipično prekmursko malico, ki se imenuje langaš. Pojdite tja in poskusite, res  je dobro.
 
Še nekaj minut in vlak je odpeljal iz Murske Sobote priti domači Ljubljani.
 
Lep jesenski dan je minil v druženju malih in velikih vikih fantov, od katerih bodo nekateri ostali prijatelji celo življenje.
 
Brat Boštjan, hvala za ta blagoslovljen dan!
 
Pa lp
 
Matej