Avtor: Župnija Vič Objavljeno: 15. 05. 2019

POROČILO s 4. seje ŽPS v letu 2018/19 - 19. 5. 2019


1. Člani ŽPS najprej spodbujamo za poglobitev vere v družini s konkretnimi predlogi.


2. Prvoobhajance in birmance z njihovimi družinami spodbujamo k zvesti, goreči in predani veri in življenju iz zakramentov.


3. Spodbujamo k redni molitvi rožnega venca, k obisku delavniških maš in k češčenju Najsvetejšega za prvi petek in za praznik sv. Antona Padovanskega, 13. 6. Otroke vabimo k udeležbi na oratoriju »Imaš moč«; prav tako vabimo k zavzetemu sodelovanju na župnijskem žegnanju 16. 6. 2019 ob 10.00 in žegnanju v podružni cerkvi 28. 7. ob 9.00; k aktivnemu vključevanju otrok in mladih v dogajanje Mladinskega centra Vič (Poleg vsega bodo imeli z novim šolskim letom še možnost skupinskega muziciranja v skupini ČONCE in krepitev glasbene tehnike). Odrasle in mlade vabimo na poletna romanja in na jesensko romanje v Medjugorje (od 12.- 16. 9.).


4. Ekonomske zadeve: Člani ŽPS (skupaj z župljani) skrbimo za: urejeno parkiranje; za prenovo sprednjih klopi in stolov v cerkvi; za čistočo cerkve; za obnovo elektrifikacije v cerkvi in prenovo zakristije; za postavitev ozvočenja v kapeli, za druženje po maši pred cerkvijo in v A. D.


5. Člani ŽPS smo hvaležni Sv. Antonu P. in vsem vam za dokončano obnovo orgel. Hkrati se vam zahvaljujemo za vse druge darove pri mašnih nabirkah in za mašne namene, s čimer omogočate delo župnije.


Naslednja seja ŽPS bo v ponedeljek, 16. 9. 2019. Vaši predlogi in spodbude so dobrodošli.


p. Pepi Lebreht, župnik in predsednik ŽPS, Matej Sojar, tajnik ŽPS, in drugi člani ŽPS